Silap Shakap - Kertas 1

Thursday, April 08, 2010 8 Comments

Assalamualaikum & hai...


Hari ni tak tahu nk tulis pasal apa. Tapi rasanya nak share satu benda yang lawak dengan korang sumer. hehe..

Dinding umah aku sekarang ni penuh dengan kertas bertampal2.. Sebenarnya kertas tu adalah list ayat2 yang housemate kami silap cakap. Jadi tiap2 bulan kitorang akan ada juara siapa yang paling banyak silap shakap.

Meh kita pergi ke kertas no 1. Kita layan mana2 yang best aje..

Dalam kurungan tu ayat/perkataan yang betul k :)


1. Blue (bird flu) - BEEB
2. Muskin (miskin) - BEEB
3. 2 Jam (2.76) - BEEB
4. Tempang (tumpang) - Aziq
5. Kotak rokak (rokok) - Aku.
6. Rasa gula melah (merah) - Ejoi
7. Habais (habis) - Mohana
8. Chanced (chances) - Puan Noraida
9. Changlang (Changlon) - Fifi
10. Cucuan (cucian) - Ajib
11. Kunci (handphone) aku ada dalam kete tak? - Bard
12. Cicakwen (Cicakman one) - Jan
13. Saya ada beli motor Hondo (Honda) - Aku..hahaha
14. Memikirkan masa lapang (masa depan) - Ajib
15. Renovate (modified) kereta - Ajib
16. Ayah ipar (mertua) - Ajib
17. Nak jadi tasbih (tabligh) - Jan
18. Lekat kat dinding (cermin) - Wan
19. Lebet (lebih) - Helmi

Juara kertas 1 - Beeb

Hehe.... Nantikan episod seterusnye..

Salam dari budaksepet,




Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 comments:

aku plg suka part ayah ipar~ ntah mn ajib dpt idea tu

mohd aziq said...

1. tempang(tumpang) tu bkn salah aku k...jgn fitnah..xbaik wan..hahaha
2. juara bukan ikut bulan, tetapi ikut kertas=juara kertas

mohd aziq said...

kotok rokak (kotak rokok) br btul..hehe

Julaibeeb.J said...

tp yg plg serius klaka ble ijan yg punye silap..aku berdekah2 gelak tiap kali bace balik tmasuk post ni..:D

Astromas said...

Kuehkuehkueh...

Nantikan kertas seterusnya...jeng jeng jeng

tergelak gelak tgk ni!

mohd aziq said...

knpe ko xgelak yg dri sniri pnya salah BEEB??

Astromas said...

Beeb mesti gelak yg orang lain silap shakap.hehe

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu