Posts

Showing posts from October, 2008

Gebang2

Assalamualaikum....

Lama jugak aku tak update blog ni. Mungkin sebab aku agak sibuk kebelakangan ni walaupun aku sebenarnya tengah cuti. Sekarang ni aku kat shah alam sorang2. Orang lain semua dah balik. 

Aku?


Entahlah bila aku nak balik ke kampung. Bukan tak nak, tapi ada kerja yang aku perlu bereskan di sini. Antaranya ialah mengenai Medical Science Health Camp yang akan diadakan pada 22hb November ni. Dah dekat dah. Jadi kerja pun agak banyak untuk disetelkan. Tambah2 lagi semua AJK tak ada kat Shah Alam ni da balik. Nasib baik ada cik Hani Nadiah, selaku timbalan aku untuk program ni. Kalau tak susah juga aku sorang2 nak uruskan semua benda ni.

Emmm...


22hb Oktober yang lepas adalah hari lahir aku yang ke-21. Dah tua dah aku. hahaha... Kalau tengok pada angka 21 tu, rasanya boleh tahan tua aku ni. Kalau yang perempuan, biasanya dah mula kawin pada umur ni. Namun bagi yang masih belajar di universiti, kebanyakannya lambat la sikit untuk kawin. Apa tah lagi jika perempuan tu ambil jurusa…

Keperluan dan Kehendak

Image
Assalamualaikum....
InsyaAllah sebulan lagi aku akan dapat duit MARA yang tertunggak banyak bulan dah. Disebabkan banyak bulan juga aku terpaksa makan dan minum guna duit sendiri, maka apa kata aku belanja sikit duit ni pada untuk keperluan wajib dan keperluan kehendak.hehe
Berikut adalah barang2 impian aku untuk masa ni.hehe.. Asik berangan aje.. :p

1. Stetoskop (RM 100-200)

Selama ni asyik guna yang medical skill lab aje. InsyaAllah nanti aku nak beli yang sendiri punya. Lagipun bulan 3 ni dah nak start posting. Nanti takkan nak pinjam yang doktor punya kot.hehe







2. Sphygmomanometer (RM 100-200)
Alat pengukur tekanan darah ni bukan benda wajib untuk pelajar perubatan ada. Tapi aku beli ni untuk cek tekanan darah orang kampung bila masa aku bercuti.hehe. Paling penting sekali ialah untuk monitor tekanan darah mak, nenek dan atuk aku :0)










3. Sony Ericsson K800i! (RM 700)
Hehe...Ni yang paling tak sabar ni ;;) Sekarang ni aku guna handset Nokia 1110. Skrin warna kuning yang ada bunyi ayam berk…

Cuti Bermula! (tapi masih banyak kerja!)

Assalamualaikum....
Uish...agak lama juga aku tak update blog ni. Alhamdulillah final exam aku tempoh hari sudah selesai. Namun penyelesaiannya tidaklah sebegitu berjaya. Ada la jugak paper yang aku rasa macam hampeh aje. huhu.. Takpelah.. nak wat camne, ko yang tak study cukup2 tu kenape? Asik maen aje.hehe..

Emm..Sekarang ni sebenarnya banyak kerja yang aku perlu setelkan. Walaupun namanya sedang bercuti semester selama sebulan, tapi masih ada yang aku kena setelkan dan buat.

Okes, jom list it out ;)
Astronomi Siapkan astronomi disk before Januari 2009. Nak wat bisnes ni.hehe..Siapkan artikel Dewan Kosmik isu Januari 2009 sebelum 20 Oktober 08Taip isi buku kandungan buku panduan astronomiMedical Science Club (MSC)

MSC Heath Camp 08

Meeting dengan geng2 MSC pd Ahad, 19hb pada waktu tengah hari.Sahkan tempat dengan Prof Yasmin pada minggu 20~25 OktoberPromosi?!!etc....
Isk...bila fikir2 balik rasa mcm banyak benda pulak nak kena buat masa cuti sebulan ni.  16hb November dah start registrati…