Cara untuk tukar layout Facebook

Thursday, April 29, 2010 1 Comments

Assalamualaikum & hai...

Hai korang sume? dah makan malam ke belum? ke korang baca ni di waktu pagi? ehehe.. Baik. Hari ni aku nak kongsi dengan korang macam mana nak tukar layout Facebook. Kita tukar yang lawa sket. Contohnya macam kat bawah.


Sila klik kiri untuk besarkan gambar.

Caranya senang aje.. 

Kalau korang pakai Firefox:
  1. Pergi ke  https://addons.mozilla.org/it/firefox/addon/2108 kemudian install plugin utk Firefox tu. Stylish nama dia.
  2. Selesai aja tu meh kita ke langkah berikutnya yang boleh diguna untuk Google Chrome.
Kalau korang pakai Firefox, maka kena buat step atas, kalau pakai Chrome maka boleh terus ke langkah berikutnya.
  1. Pergi ke  http://userstyles.org/styles/23635 dan kemudian pilih mana2 theme yang korang nak cuba. 
  2. Kemudian klik install as user script kat sebelah kanan atas. 
  3. Kemudian refresh korang punya Facebook. Siap! 

Nota :

* Kalau anda install beberapa theme pada Chrome, klik pada gambar sepanar kat sebelah hujung atas kanan dan klik pada Extension. Sila disable theme yang anda tak mahu dan hanya enable theme yang korang nak pakai aje. Kalau rasa taknak pakai dah maka boleh uninstall aje..hehe

* Ada member cakap tukar theme ni boleh jadi virus. Setakat yang aku pakai ni ok aje. Kalau ada apa2 bagi tahu k. Sharing is caring kan? hehe

Selamat mencuba!

Salam dari budaksepet,


 

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 comments:

Anonymous said...

slm...saya dh buat tukar layout fb..tapi saya buat dua kali..pastuh d fb saya jadi dua lh..mcm mna cara nk buang layout tuh..

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu