Freeware : Glarry Utilities - Software untuk lajukan komputer korang!

Sunday, April 25, 2010 0 Comments

Assalamualaikum & hai..

Dah lama rasanya tak menulis pasal software yang percuma ni. Okes, kali ni aku nak berkongsi satu software untuk membersihkan komputer korang. Bukan nak bersihkan habuk, tapi nak buat maintenance supaya komputer korang akan sentiasa laju macam kudaku lari gagah berani..hehe. Entah ape2 ayat aku ni.

Banyak cara untuk pastikan laptop korang sentiasa laju. Antaranya ialah bersihkan registry, bersihkan history & cache internet, tune up startup korang, buang spyware dan banyak lagi lah. Mesti ada yang pening nak buat satu2  ni. Jadi untuk bantu korang tak peningkan kepala, meh aku kenalkan kepada software yang percuma ni. Nama dia ialah Glarry Utilies. 



Nak gunakannya mudah sahaja. Korang hanya perlu click pada 1 click maintenance dan scan. Bila dia dah habis scan, maka korang klik aje repair. Siap!

Selain tu terdapat juga fungsi mencari fail yang ter-delete, atau nak delete fail2 rahsia secara permanent, buang fail yang ada duplicate, uninstaller dan macam2 lagi lah.


Sebulan sekali bolehlah buat kerja pembersihan ni. Alah, laptop pun macam rumah jugak nak kena bersihkan.hehe. Korang kena cuba sendiri sofware ni k. Okes. Boleh download kat sini

Salam dari budaksepet,
 

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 comments:

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu