Posts

Showing posts from March, 2011

Aktiviti Berembun

Image
Assalamualaikum & hai...
Semalam aku ada godek2 laptop Acer aku ni. Terjumpe lak gambar lame2 tp takde la lame pun Jan 2010.
Yang aku nak kongsinye ni ialah gambar kitorang time malam2. Miss Daly cakap aktiviti ni orang panggil berembun. Kalau ada masa free kitorang selalu lah pegi mengayakan (betul ke ni?) restoran al rafi kat seksyen 13 ni. Sekarang ni seminggu ada lah 2 3 kali. Dulu rajin sungguh hampir setiap hari sampai anne tokei al rafi dah boleh nak beli mercedez dah. Biasa time ada gem bola datang la kitorang. Maklum la kat umah takde astro.
ni aku dengan saudara Badrun Hisyam tengah tengok semut berjalan atas meja
Macam orang cine aku tengok.
Ade cahaya bulat2 atas kepala aku. Tu lampu lip lap tu
Badrun Hisyam Abd Hamid. Cita2 nak jadi duktur
Eh tadi aku dah, ni aku lagi. Biase la tuan punya blog. Gambar kena lebih sikit
Ni abg Jan. Dia tengah ingat awek dia si Fatin ni
Aiseh aku lagi. Dah start malu dah ni
Ni Hafifi Hafidz. Asal dari Malake. Sudah berpunya
Bard memang housemate ki…

Meh kecurkan air liur dengan lauk yang tak best.

Image
Assalamualaikum & hai...

Hari ni nak menulis pasal suatu benda yang agak lama aku tak update. Pasal masak! hahahaha.. Malu2 orang laki masak2 ni. Tapi my awek cakap orang laki masak ni nampak macho & ada kelebihan..hehe. Tenkiyu my Siti Dalilah. Ni yang sayang lebih ni. :D
Sebenarnye miss Siti Dalilah ni yang banyak pengaruh aku untuk masak2 ni. Banyak resepi yang aku belajar dari die. Sume ni start masa awal2 kenal lagi. Bila chatting aje mesti cakap pasal masak. Entah kebetulan dua2 ada minat untuk masak pulak. Bila dah satu kepala, maka panjanglah chat-nye tu. 
 Aku ni masak memang la minat. Tapi rasa & rupa takde la sedap pun. Boleh la buat cukup makan.hehe

Nasi goreng cine. Time takde lauk ni la yang biasa buat. 
 Ayam goreng dengan rempah kari+kunyit. Variati dari goreng biase.
 Ni kalau malas tahap gaban melanda diri. Sayur pun takde.
 Ni sayur ape entah lupe lak. 

 Ni kucai ke ape entah. Sedap sayur ni. Ada rasa dia tersendiri.
Ni saje nk interprem.  
Ikan keli goreng. Miss …