Jangan engkau mainkan ~

Saturday, March 20, 2010 , 9 Comments

Assalamualaikum & hai....

Tadi aku berjalan2 di sebuah blog. Kemudian ada satu entri yang menarik perhatian aku.




Jika kau memancing ikan.
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu.

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja.
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Sama lah juga ;

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang.
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.


Emmm...ada benarnya ayat kat atas ni.. Macam mana tak mahu kasi pengharapan kepada orang? Bukan niat untuk meletakkan mata kail, tapi ada juga yang tersangkut secara tak sengaja. Namun kesannya tetap ada.


Salam dari budaksepet,


p/s : adakah aku perlu bawa ikan tersebut ke hospital? hehe 



Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 comments:

klu xnak bagi harapan....terus terang jela *ooouhh that must be hurting

mikun said...

bermadah la pulakk...

mia sephia said...

so true! agree~

Anonymous said...

fuhh..muke pemancing..tak bleh blah.. kasanova

Astromas said...

Farah AJ : Itu yg susah tu Farah.
Mikun : Ni aku copy paste je r..hehe
Mia : So true! 1st time baca terus buat terfikir2 ayat ni..hehe
Anonymous : Aku bukan pemancing tau. AKu tukang beli ikan je kat kedai.. ehhe :P

tu la....kekadang dalam tak sedar kita beri harapan pada orang... :(

sickchild72 said...

=)

Anonymous said...

ceh..disebabkan muka pemancing2 seperti korang ni la... byk ikan2 meraung dtg jumpe akak...huhuhu

btw muka yg terpapar tu seperti muka kucing yg kekenyangan har3

-aa

Astromas said...

Ehehe... tau2 je akak tu muka kucing yg kennyang tgh ngantuk sebb takde postmortem kot..hehe

Nasib baik ada akak jd tempat diorang mengadu nasib. Kalo tak x sembuh la luka ikan2 tu..hehe

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu