Jersi Baru Malaysia

Wednesday, November 26, 2008 4 Comments

Assalamualaikum & hye...

Nike Malaysia baru2 ni telah keluarkan jersi baru pasukan kebangsaan Malaysia. Lawa siot.

Tanpa banyak bebel, jom kita tengok rupanye.

Jersi Utama

Jersi Malaysia masih mengekalkan jalur melintang ke bawah. Ianya adalah simbolik kepada gelaran pasukan bola sepak Malaysia iaitu skuad Harimau Malaysia.

Berbanding dengan yang lama, jersi baru ni kelihatan lebih fit. Sebenarnya ia adalah ciri2 yang bagus untuk mengurangkan tarikan baju oleh pemain lawan. Selain tu, ianya akan membolehkan pemain bergerak dengan lebih bebas.


Nombor jersi dibahagian depan dan belakang nampaknya direka untuk kelihatan lagi cun dari yang dulu. Simbol keris masih lagi ada pada baju iaitu pada kedudukan yang sama seperti jersi lama.

Kolar baju sedikit berubah menjadi lebih round dan mempunyai nama Malaysia di bahagian belakang.




Baju di Tempat Lawan
Jika pasukan Malaysia bertandang ke tempat lawan yang memakai baju yang warnanya hampir sama, jersi kedua yang bewarna biru akan digunakan. Jersi ini adalah biru kosong tanpa belang. Ianya juga kelihatan fit dan mempunyai warna merah di kolar.

Kasut Malaysia

Diberi nama Super Ligera, kasut bola ini mempunyai warna yang sama dengan warna jersi. Ianya direka untuk memberi prestasi tinggi dengan berat yang amat minima. Diperbuat dari kulit kanggaro yang istimewa memberi keselesaan disamping kejituan kawalan yang optimum.

------------------


Sekarang ni aku ada jersi belang yang lama. Ni duk mengidam nak yg baru lak pulak! hahaha..

Kita tunggu dan tengok k ;0)



salam dari budaksepet,




Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 comments:

Anonymous said...

kat mana nak beli jersi fit ni ?

Anonymous said...

berapa harga ?
nak saiz s or m....

Astromas said...

Hahaha.. tak tau la kat mana boleh beli. Kat kedai al ikhsan bole kot. Harga x pasti lar. sori

Amirol Asraf said...

Wow, smart ah jersi malaysia tahun ni.. nak kena grab cepat nih!

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu