Musim Exam Menjelma!

Tuesday, December 30, 2008 1 Comments

Assalamualaikum & Hai...

5hb ni aku ada midsemester exam. Maka sekarang ni aku agak sibuk untuk persediaan exam. Musim exam mesti akan membuatkan aku letih. Ye r, banyak benda nak kena baca, fahami dan ingat. Nak lepas satu2 stage tu adalah proses yang meletihkan.

Sekarang ni mood aku untuk study tu tak berapa nak ada. Malas betul sekarang ni.hehe.. Kalau study pakai powerpoint nota kuliah, mesti nak tengok berapa slaid lagi remaining.haha.. 

Sekarang ni aku guna taktik me-reward-kan diri. Contohnya, bila tiba2 perasaan malas or nak main game datang masa tengah study sesuatu topik, maka aku akan kata dalam diri yg aku akan main game bila dah abis topik ni. Teruk kan? hehe..tapi at least habis la topik yang aku sedang baca tu..

Alhamdulillah taktik ni berjaya..

wink..wink*

Salam dari budaksepet,




Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 comments:

zaza said...

Wish u all the best for your coming exam.. (*_~)

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu