Psychiatry posting

Wednesday, June 15, 2011 , 3 Comments

Assalamualaikum......


Sekarang ni aku kat klinik psikiatri. Tgh tunggu sesi case presentation jap g pukul 11pg. Sebenarnye sekarang ada member aku tengah interview new case. Tapi sebab diorang bertutur dalam bahasa tamil, jadi aku duk kat tepi melangut je la sambil study apa yg patut.


Saestre dengan pesakitnye.

Ni gambar member aku tengah clerk (interview) pesakit. Jangan risau sebab confidentiality pesakit terpelihara.hehe. Mula2 masuk posting ni takut jugak nak clerk pesakit tapi dah lama rasa ok je diorang ni. Malah ramai antara diorang suka bercerita dan melepaskan apa yang terbuku di hati. Seronok jugak mendengar macam2 cerita ni. Setiap satu ada pengajaran dalam hidup.

Lepas tu kitorang bincang sikit2 sebelum masuk untuk presentation.

Tuan punye blog pun kena ada gak.

Setakat ni posting psikiatri ni berjalan dengan agak ok la jugak. Tapi aku merasakan aku tak perform very well in this posting. Rasa stress pulak. Dalam 5 minggu nanti ada written and practical exam. Mungkin masih tak terlambat nak berusaha.

Ni lepas presentatation dengan Dr Ahmad Zabidin, pakar psikiatri

Ada masa aku menulis lagi.

Salam dari budak sepet.

*entri & photo melalui Samsung Galaxy Mini

(menunjuk betul..hehe :p)



Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 comments:

tahniah krn mgunakan android....aku xtry lg blogging from phone

H. said...

Assalamualaikum.

Saya sgt3 ter-inspired dengan cerita macam mana bro boleh jadi Doctor.
Saya pun nak ikut jejak bro dalam kejayaan jadi doctor.

Tapi saya nak tanya betul ke kalau saya ambil Bachelor of Medical Science kat MSU lepas tu saya boleh terus masuk ke tahun ke-3 MBBS?

Sebab saya pun ingat nak buat macam yang perancangan diatas juga ambil medic.

Tlg komen sikit bro.

Smoga ALLAH merahmati dan memurahkan rezeki bro.

Salam.

Astromas said...

wa'salam.

mengikut pekeliling terbaru dari MMC, semua pelajar dengan degree perlu masuk ke tahun pertama MBBS. Ini termasuklah bachelor in Medical Science. Pekeliling ini berkuat kuasa kepada pelajar BMS semester ke 4 dan ke bawah. Selepas ini semua kena masuk tahun pertama. Harap maklum

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu