Kedai makan Melayu yang best di Klang

Thursday, June 16, 2011 , 4 Comments

Assalamualaikum.....

Kat Klang memang susah nak carikedai Melayu. Kebanyakannya kedai mamak. Kalau pergi area kampung jawa atau sebelah Sijangkang baru ada can nak jumpa kedai Melayu. Jadi kalau korang berada kat tengah bandar Klang ni, aku ada satu kedai Melayu yang best aku nak rekemen. Nama dia Restoran Malaysia.



Kedai di terletak kat belakang hospital tengku ampuan rahimah. Lebih spesifik lagi ialah berhadapan Caltex kat Taman Bayu Perdana.



Makanan kat sini kebanyakannya masakan Melayu ala2 pantai timur. Tuan die aku rasa orang Terengganu.kalau mengikut slang die.



Ikan bakar. Ada ikan termenung dengan ikan pari. Dua2 berbaloi wa cakap lu.



Ulam2 pun ade.



Ni makanan aku tadi. Nasi dengan ikan termenung bakar dengan air asam dan kerabu mangga. Cair air liur...hehe. Harga baru RM6 sekali dengan teh ais.

Wokes nanti siapa2 nak cuba boleh datang sini. Memang berbaloi.

Salam dari budak sepet

posted from Bloggeroid

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 comments:

waaa aku pun xpenah try tmpat ni. next tyme nak pg gak

LiN LiNa said...

dap2 nye... heheh favourite lina tuh.. harga murah.. :D mkn kt besut ni lagi mahal kot.. huhu

Anonymous said...

dekat sgt ngan umah tapi x penah pegi lagi

Saya suka tempat ni..parkir no proble, masakan sedap..rugi kalau tak cuba!
datang=lar...

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu