Rupa baru Proton Saga

Saturday, December 11, 2010 1 Comments

Assalamulaikum & hai..

Sambil2 tunggu turn nak pegi mandi ni, apa kata aku share2 berita pasal rupa baru kereta Proton Saga ni.


Nampak macam lawa jugak rupa baru ni. Lebih garang & smart kan? Matured sikit dari yang awal2 tu.


Front end ada cukup banyak perubahan dari lampu utama, grill, bumper, dan bahkan kover enjin pun dah baru. Lampu depan sekarang muncul dengan tiga lampu (dulu dua). Ni bermaksud ada lampu khusus untuk lampu tinggi sekarang. Lampu isyarat pulak telah dipindahkan ke bahagian tengah.

Mata saga dah jadi sepet sket. Ala2 mata aku dah

Cermin sisi dah ada lampu isyarat sekali. Bagus2.



Bahagian belakang juga memiliki perubahan yang signifikan. Lampu ekor dah baru menggunakan lampu LED yang lebih terang. Sekarang siap ada spoiler kecil pada penutup boot.


Bahagian dalaman macam tak berapa nak berubah kecuali stering dah ada butang untuk kawal volume, tukar lagu dan sebagainya. Satu lagi dah boleh mainkan lagu guna USB so tak perlu beli modulator dah.




Ape pendapat korang? Aku rasa ni facelift yang agak bagus untuk kereta small compact yang paling murah dalam keluarga Proton.

Salam dari budaksepet,

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 comments:

Anonymous said...

ok laa..tp nk tgk harga dulu..

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu