Uisk.. blog aku dapat anugerah!

Saturday, May 08, 2010 4 Comments

Assalamualaikum & hai...


Tak sangka blog aku dapat award nieh. Terima kasih kepada cikmistry & En Arif Anuar yang sudi kasi. Blog korang pun memang interesting jugak!

Award ni datang dengan tugasan kena bagitau 7 perkara pasal diri aku. Nasib baik mintak 7, kalau 70 jenuh aku nk memikirkannye..hehe. Layan2...

1. Adik2 aku panggil aku Biwang. Anak saudara pulak panggil Pak Utih. Tapi saudara2 aku kat Kelantan semua memanggil aku Iwang sebab aku membesar di Terengganu. Sepatutnye kena jadi Iwe..hehe

2. Aku seorang yang kemaruk dengan asam limau. Makan  apa2 mesti kena perah limau. Dulu kecik2 kalau makan mee goreng boleh buat kuah air limau tu aku perah. Sampai mak aku minta kawan2 dia takutkan aku pasal limau ni.

3. Waktu sekolah dulu aku minat sangat melukis kartun. Lebih kepada kartun2 Ujang gitu. Sampai mak aku selalu marah sebab aku duk melukis sampai pukul 3 4 pagi.

4. Kecik2 dulu aku selalu pergi tangkap ikan. Maklum la duk felda dulu. Nak dapat hasil banyak pakai pukat.Tapi kalau nak best pergi menembak ikan. Tapi memang cukup bahaya. Tambah2 guna pistol ikan buatan sendiri..hehe

5. Waktu aku kecik dulu aku pernah hampir2 terminum racun yang mak aku simpan dalam botol sunquick. Botol tu mak aku sembunyikan kat atas almari tapi aku pergi gatal panjat. Nasib baik aku cakap kat adik aku yang kena cakap kat mak dulu ni. Nanti mak marah. :p

6. Aku sikat rambut belah tepi dari kecik sampai lah ke form 1. :p

7. Dulu pernah curik duit nenek aku RM1.50 untuk beli buku cerita yang orang datang jual kat sekolah tu. Lepas tu kena soal siasat dengan mak & nenek tapi aku tak ngaku..hehe


Okes, sekarang ni aku nak anugerahkan award ni kepada orang2 seterusnya. Tahniah ye..hehe


Buah jangan buat ye..hehe

Salam dari budaksepet,
 

p/s : Dah habis interview. Alhamdulillah ok aje td.hehe. Lega...

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 comments:

shiela said...

masyeh2...anda terbaeykkkk....hehe

kasih dania said...

tahniah dpt award ye...heheh..=)
biwang tu mksdnye ape ek?? =)
uikss..termnun rcun tu..sedp x??

ha, thanks kasi award..1st time tuh..hihi..
~cmne ngn interview, mesti ok kn?? sush x? =p

nakal rupanya kecik2 dulu, haha

Astromas said...

Shiela : Same2.. jgn lupe jawab ye cik Shiela..hehe

Fatin : Biwang tu campuran dari Bi + iwang = Biwang.

MCS President : saya budak baeek la..hehe

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu