Lama tak menulis

Wednesday, August 31, 2016 0 Comments

Assalamualaikum dan hai...

Fuuuhh lama betul aku tak menulis kat sini... Dah terabai sangat blog aku ni.

Last post adalah sebelum aku masuk kerja sebagai doktor. Bila dah kerja sebagai houseman memang lah hidup sangat bizi. Kerja ko sebelum cerah kita dah keluar. Selepas matahari turun baru kita balik. gitu lah kehidupan nak belajar jadi doktor yang baik. Belajar 5 tahun belum cukup untuk melayakkan jadi doktor. Kena melalui zaman houseman yang memeritkan untuk jadi Medical Officer (MO) yang baik. Dah keluar jadi MO  pun belum tentu ilmu dah cukup di dada. Banyak lagi yang perlu dipelajari sebab ilmu perubatan ni luas. 

Emm cukuplah membebel pasal tu. Sedikit update mengenai keadaan aku sekarang ni ;

1. Sekarang aku dah pindah ke hospital Dungun.
 Sekarang ni dah 6 bulan aku jadi MO kat hospital daerah ni. Hospital ni sebenarnya hospital tempat aku lahir dulu. Alhamdulillah rezeki dapat ke sini. Sini hospital daerah , ada 100 bed aje. Kat sini takde specialist jadi kami lah yg jadi bos kat sini. haha.. Tapi ape2 kes yg komplikated kami hantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah< Kuala Terengganu

2. Hobi baru, memancing



Di dungun ni disebabkan rumah aku 500meter je dari pantai, jadi aku dah mula berjinak2 dengan aktiviti memancing.  Sekarang aku lebih menumpukan kepada acara pancingan sotong. Pancing kat tepi pantai aje... menarik kan? Nanti ada masa aku post pasang tu...


Ok baii..

Astromas

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 comments:

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu