Kedai makan Melayu yang best di Klang

Thursday, June 16, 2011 , 5 Comments

Assalamualaikum.....

Kat Klang memang susah nak carikedai Melayu. Kebanyakannya kedai mamak. Kalau pergi area kampung jawa atau sebelah Sijangkang baru ada can nak jumpa kedai Melayu. Jadi kalau korang berada kat tengah bandar Klang ni, aku ada satu kedai Melayu yang best aku nak rekemen. Nama dia Restoran Malaysia.



Kedai di terletak kat belakang hospital tengku ampuan rahimah. Lebih spesifik lagi ialah berhadapan Caltex kat Taman Bayu Perdana.



Makanan kat sini kebanyakannya masakan Melayu ala2 pantai timur. Tuan die aku rasa orang Terengganu.kalau mengikut slang die.



Ikan bakar. Ada ikan termenung dengan ikan pari. Dua2 berbaloi wa cakap lu.



Ulam2 pun ade.



Ni makanan aku tadi. Nasi dengan ikan termenung bakar dengan air asam dan kerabu mangga. Cair air liur...hehe. Harga baru RM6 sekali dengan teh ais.

Wokes nanti siapa2 nak cuba boleh datang sini. Memang berbaloi.

Salam dari budak sepet

posted from Bloggeroid

5 comments:

Balik kampung!

Wednesday, June 15, 2011 0 Comments

Assalamualaikum.

Sekarang ni aku kat stesen bas seksyen 17, nak beli tiket bas utk balik kemaman. Balik ni tujuannye nak amik kamera member aku, Lie utk buat praktis sebelum amik gambar die kawen bulan september nanti. Aku ni dah la lame tak pegang kamera.hehe

dalam hati bercadang, alang2 dah pegang camera ni boleh la buat part time sikit2.. nak mengasah skill yang ade n improvise a bit. jadik sesiape yang bercadang nak photoshoot event bleh la call untuk berunding kerana perkhidmatan yang disediakan dengan harga yang paling reasonable.. kawan2 ni kire harge2 cincai jek. amacam? best tak? belum cube belum tahu... hehehe..
Wokes. Cukup kat sini.

Salam dari budak sepet.

0 comments:

Psychiatry posting

Wednesday, June 15, 2011 , 3 Comments

Assalamualaikum......


Sekarang ni aku kat klinik psikiatri. Tgh tunggu sesi case presentation jap g pukul 11pg. Sebenarnye sekarang ada member aku tengah interview new case. Tapi sebab diorang bertutur dalam bahasa tamil, jadi aku duk kat tepi melangut je la sambil study apa yg patut.


Saestre dengan pesakitnye.

Ni gambar member aku tengah clerk (interview) pesakit. Jangan risau sebab confidentiality pesakit terpelihara.hehe. Mula2 masuk posting ni takut jugak nak clerk pesakit tapi dah lama rasa ok je diorang ni. Malah ramai antara diorang suka bercerita dan melepaskan apa yang terbuku di hati. Seronok jugak mendengar macam2 cerita ni. Setiap satu ada pengajaran dalam hidup.

Lepas tu kitorang bincang sikit2 sebelum masuk untuk presentation.

Tuan punye blog pun kena ada gak.

Setakat ni posting psikiatri ni berjalan dengan agak ok la jugak. Tapi aku merasakan aku tak perform very well in this posting. Rasa stress pulak. Dalam 5 minggu nanti ada written and practical exam. Mungkin masih tak terlambat nak berusaha.

Ni lepas presentatation dengan Dr Ahmad Zabidin, pakar psikiatri

Ada masa aku menulis lagi.

Salam dari budak sepet.

*entri & photo melalui Samsung Galaxy Mini

(menunjuk betul..hehe :p)



3 comments:

Entry percubaan

Wednesday, June 15, 2011 0 Comments

Salam.

Sekarang tgh cb update blog melalui samsung galaxy mini.hehe



Enset ni baru beli dua hari lepas. Nnti kalau rajin aku buat review pasal enset ni. So far Im really impresssed with this phone. Aku penah pakai apple sblm ni.

Salam dari bdk sepet

0 comments:

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu