Karnival Kokurikulum MSU 2009

Thursday, January 29, 2009 0 Comments

 Assalamualaikum & Hai...

Hari ni kat kolej Management & Science Universiti mengadakan Karnival Kokurikulum. Karnival ni biasa diadakan tiap2 tahun, tapi entah kenapa tahun ni kurang meriah sikit. Mungkin kurang hebahan kot.

Apa kata dengar aku bercerita melalui gambar. Enjoy k


Hari ni aku bertugas jaga booth St John Ambulance. 
Kesian time ni Mr Hafzan duk jaga sorang2 aje.hehe

 
Pengakap



Kelab Kembara MSU. Advanterous kelab nih


No Parking!

 
Medical Checkup pun ada

 
Akak comel ni uji tahap hemoglobin dalam darah.
Free aje.. 

 
Tapi sebelum uji paras hemoglobin tu, sedikit darah kena diambil.
Member aku yan kejam selamba aje cucuk jari aku dalam2. Ceit! 

 
 Salute kat diorang ni. Walopun lagu yang panjang berjela2,
rilek je diorang hafal step yg komplek2 tu.


 
Our beloved Dato' Wira Syukri Abd Yajid.
Beliau sangatlah friendly orangnya. 
Tak kenal tak tahu.hehe 

 
Perasmian

 
Melawat booth kitorang

 
 'Dato, tengoklah meja kitorang yang kosong tu'

 
 Cik Liyana Fatin. Member satu kelas. Dah berpunya.hehe

 
 Cik Farahana. Jugak telah berpunya. 
Isk..sume unavailable nih! hehe

 
Lihatlah betapa skimanye aku..hehe

Salam dari budaksepet,




0 comments:

Masak2!!!

Tuesday, January 20, 2009 , 0 Comments

Assalamualaikum & hai....

Hari ni aku masak resepi yang tak dikenali namanya untuk makan malam. Mungkin benda ni orang dah biasa masak kot atau pun mungkin aku sendirik yg merekanye..haha.. Rasanya dah dua tiga kali aku masak ayam guna resepi ni untuk jamu budak rumah.

Rupanye kat bwh ni.

 Atas dapur lagi. Makan panas baru best!
 Kuali punya besar, lauknye seciput aje.hehe
Tengah buat experimen masak

Nak tau resepinya? kueh kueh kueh....

1. Ayam dipotong kecik2, kemudian digaul dgn serbuk kunyit, rempah kari, serbuk lada hitam, hirisan serai dan garam. Perap seketika
 2. Tumis bawang dalam minyak yg tak berapa banyak.
3. Masukkan ayam dan goreng kasi separa masak.
4. Masukkan air dan biarkan mengelegak.
5. Masukkan cili potong, dan kemudian masukkan garam dan gula secukup rasa.
6. Dah siap boleh angkat then terkam ramai2.hehe

 Cuba la try. Tak sedap jangan marah aku aaa..

Salam dari budaksepet,




0 comments:

Sebut keju !

Saturday, January 17, 2009 0 Comments

Assalamualaikum & hai...

Kalau korang perasan entri2 aku yg sebelum ni semuanya tak bergambar. Kadang2 aje aku letak gambar, tu pun yg aku curik dari Google.hehe.

Punca  kepada masalah ni  (*ayat penyata) tidak lain tidak bukan ialah aku takde kamera untuk amik gambar aktiviti seharian. Banyak aktiviti yg aku lakukan takde gambar untuk membantu memori aku mengingatnye. Kesian aku kan? hehehe..  nak harap memori dalam pale yg hanya 60gig dan cepat lupa ni mana la  cukup..

Errrr...alasan kat atas tu sebenarnye sengaja ditaip untuk menghalalkan aku untuk beli henset baru..hehe..Pantang dapat aje duit terus berkejar ke kedai enpon. Ape r..kuikuikui.... Almaklum lah benda dah lama mengidam.. :p


Sony Ericsson K810i. Akhirnya berjaya juga aku meminang beliau


BTW, sebelum aku ke kedai enpon tu, aku sempat baca review henfon kat internet. Ni penting tau untuk pastikan apa yg aku beli nanti berbaloi. Dulu aku pernah beli sound card Creative Sound Blaster x-treme audio berharga RM250. Mahal tuuu... Bila balik umah baru aku tau dari internet yg kad sound ni adalah antara kad yg paling hampeh Creative pernah keluarkan.

Aku paling suka baca review henset kat sini. Reviewnya tak bias. Kalau henset tu teruk, memang author tu akan kutuk kaw2 punye la.hehe..

Sebelum ni aku ingat nak beli Nokia, tapi disebabkan dia antara syarikat milikan Israel, maka BOIKOT Nokia!!!. Jadi aku amik la henset Sony Ericsson K810i. Internet review kata enset ni dan enset SE K800i adalah antara henset Cybershot terbaik SE pernah keluarkan. Walaupun dua henset ni hanya 3.2 megapiksel, tapi ianya lagi bagus dari henset SE K850i yang 5 megapiksel.

Jadi selepas di beli dan di test2, berikut adalah gambar dari kamera 3.2 megapiksel enset ni.


Tempat aku selalu bertapa



 Ni baru lepas kemas ni. 
Kalau tak lebih kurang macam lepas kena geledah dgn pencurik aje.hehe


 Aku punya keyboard getah yg boleh gulung jadik popia. hehe.. 
Mudah ade keyboard fleksibel ni.


 Printer 3 in 1 ni aku beli dengan harga RM174 aje. 
Kalau dulu printer gini mau cecah RM 9 ratus!

Permandangan dari balkoni rumah.
Boleh nampak KLCC, menara KL & Telekom walaupun dari Shah Alam.

Paling best sekali boleh tengok matahari dan bulan naik dari timur!

Ok lah. Aku rasa cukup untuk kali ni. Lepas ni entri2 dalam blog ni akan banyak bergambar la nanti.ehehe

Salam dari budaksepet,




0 comments:

Penantian Berakhir..

Saturday, January 17, 2009 0 Comments

Assalamualaikum & hai...

Lame sungguh aku tak update blog ni. Sebenarnye midsemester exam hari tu dah lama habis. Dah lebih seminggu dah.kot. hehe. Lega betul bila dah abis exam ni. Maka untuk meraikan kemerdekaan ini, meh kita buat tarian cik Arnab nih!!

Bukan apa aku dah lama tak update blog ni, aku agak bizi sikit dua tiga menjak ni. Tugas dengan kelab medical Sc yang makin bertambah betul2 mencuri masa aku untuk berblogging dan untuk enjoy diri sendiri. Harap apa yg kitorang rancangkan akan berjaya la hendaknye..hehe

Wokes, kalau korang masih ingat pasal duit MARA aku yg tak dapat2 tu, sukacitanya hati aku nih sebab pada hari Rabu yg lepas penantian selama setahun tu telah tamat akhirnya.. Huhuhuhu... Syukur alhamdulillah.. Ingat takkan dapat dah.hehe..

 
*tarian gembira



Hehe... Jumlahnya tu aku rasa toksah dinyatakan la kat sini. Tp apa pun, duit tu banyak perlu aku salurkan pada benda2 yg tertunggak sebelum ni. Antaranya ialah...
1) Bayar baki bil telefon lama,
2) Bayar hutang adik aku & kawan2.
3) Kasi kat mak aku untuk bayar bill air, api, rumah dan kedai,
4) Beli henset berkamera ..hehe
5) Guna duit tu untuk lawatan ke sekolah perubatan di Indonesia.
6) Dan lain2...

Dah tolak benda ni, tolak benda tu, last2 tinggal sikit aje duit tu untuk makan minum... Adui..Tapi takpe la...
Yg penting ialah aku tak boros


Syukran....


Salam dari budaksepet,




0 comments:

Akhirnya Masanya Sampai Juga

Sunday, January 04, 2009 1 Comments

Assalamualaikum & Hai...

Setelah dua minggu uzur, nenek saudara aku yg aku gelar Mok Nik telah selamat kembali ke Rahmatullah pada pagi ini.

Maafkan aku kerana tak dapat pulang ke kampung. Perjalanan pergi balik makan masa 12 jam. Malangnya aku ada midsemester exam bermula esok.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh beliau.

Al-fatihah

*Rujuk entri 'Tiada Tajuk'

Salam dari budaksepet,




1 comments:

Manusia Paling Malas

Thursday, January 01, 2009 0 Comments

Pada masa dahulu, ada sebuah kampung dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas.
Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku

Katanya : 'saya adalah yang paling malas'

Raja pun bertanya : 'apa tahap malas awak?'

Lalu jawab lelaki tersebut :'kalau saya hendak makan,ada orang yang menyuapkan saya'.

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : 'Saya lebih malas lagi dari dia tuanku'.

Tuanku pun bertanya kepadanya : 'sampai mana pulak tahap malas awak?'

maka jawabnya : 'Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan'.

Maka raja pun terdiam..... Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata: 'saya adalah yang paling malas tuanku'.

Raja pun bertanya: 'bagaimana pula tahap kemalasan awak?'

budak itu pun menjawab : 'Nak cite pun malas'....

Salam dari budaksepet,




0 comments:

Komen terhangat

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pages - Menu